Bosman Family Vineyards, Zuid-Afrika

Home/Nieuwsoverzicht/Bosman Family Vineyards, Zuid-Afrika

Bosman Family Vineyards, Zuid-Afrika

Bosman Family Vineyards is gelegen nabij Wellington in het wijngebied Paarl, ten noorden van Stellenbosch. De familie Bosman kwam in 1699 aan in Zuid-Afrika en bouwde een boerderij, De Bos, in Walker Bay bij Hemel en Aarde. Sinds 1798 worden er al door het toenmalige Leliënfontein Estate wijnen geproduceerd. Vanaf 1956 besloot de familie Bosman zich echter te richten op het enten en kweken van wijnranken en stokken. In 2007 heeft Bosman de totaal gerenoveerde wijnkelders en productiefaciliteiten weer in gebruik genomen om de beste druiven en wijnen te produceren onder de naam Bosman Family Vineyards in de 260 jaar oude wijnkelder, met de getalenteerde wijnmaakster Corlea Fourie, hetgeen goed lijkt te lukken. De vele medewerkers van Bosman zijn mede-eigenaar van het estate. Alle wijnen van Bosman zijn fairtrade. De verschillende Fairtrade projecten hebben betrekking op milieu en sociale welzijn o.a. crèche, vervoer scholieren, opvang ouderen. Zie www.bosmanwines.com

Fides Grenache Blanc 2015Vin naturel.

Een exclusieve wijn, orange wine, die gemaakt wordt van bushvines Grenache Blanc die op granietbodem staan, druiven worden met de hand geplukt. Er worden slechts 1200 flessen gemaakt per jaar en de natuurlijke fermentatie duurt ongeveer een maand, waardoor de schillen een lichtoranje kleur afgeven. 20% van de wijn wordt op Russisch eikenhouten vat gerijpt. Corlea Fourie maakt met passie deze wijn. In de mond een lichte kruidigheid met stevige mineraliteit en fijne tannines. Bij schaaldieren, rijke vis gerechten, romige sauzen, verse kruiden, gevogelte.Aroma’s van oranjebloesem, marsepein, nootmuskaat, kruiden als salie, lichte kruidigheid, mineraliteit, hint van sinaasappel, intens, rijke volle afdronk.

Optenhorst Chenin Blanc 2013 

Een bijzondere wijn gemaakt van zeer oude Chenin Blanc bushvines uit 1952, de wijn is genoemd naar de wijngaard. Wijnmaakster Corlea Fourie plukt de Chenin Blanc als laatste want deze druiven zijn dan optimaal rijp. Rijp fruit als mango, ananas, citrus, aroma’s van gedroogde sinaasappelschillen, oranjebloesem, acacia met een plezierige lange afdronk. Zie ook de lovende recenties van Vinoniek.

Cinsaut Twyfeling 2015    “Vin naturel”, 5* Silver Platter

Gemaakt door de familie Bosman, ter ere van de boerderij Twyfeling, van de beste Cinsaut druiven. De wijngaard heet Hermitage Kop op Twyfeling in de Bovlei vallei. Granaatrood van kleur, expressieve aroma’s van rijp rood fruit, krachtig, elegant, rijpe bessen als bosbessen, kersen, tabak, specerijen, gemaakt van bushvine Cinsaut, verrassende sappige afdronk. Licht gekoeld bij vis, wit vlees, gerechten met tomaat, verse kruiden.

Pinotage 2014 

Jannie Bosman zag een uitzonderlijke hoge kwaliteit Pinotage wijnstokken en heeft deze op de beste terroir van het estate geplant. Jaren later blijkt hij gelijk te hebben gehad. Gemaakt van de oudere Pinotage druiven, opgevoed op Frans en Amerikaans eiken houten vaten, zonder verlies van de terroir en fruit. Sappig, zwarte bessen, aardbeien, lichte mokka, hint van karamel, specerijen, in afdronk zeer lang en zachte rijpe tannines. Verrast zelfs de wijnkenners die geen Pinotage drinken! Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, stoofvlees, wild, rijpere kazen.

Meer wijnen van Bosman bekijken.

Een wijnreis is naar eigen wens samen te stellen via wijnreis op maat.

 

About the Author: