Biologisch uit Faugères

Home/Nieuwsoverzicht/Biologisch uit Faugères

Biologisch uit Faugères

De term biologisch roept soms kritische reacties op. Want wat is dat nu eigenlijk, biologisch? In ieder geval betekent het dat de druiven zonder bestrijdingsmiddelen geteeld worden. Dat is goed, maar het is niet genoeg. Ook zonder die middelen kun je verschrikkelijke wijnen maken, makkelijker zelfs dan met. Een boer die biologisch werkt, beperkt zijn mogelijke ingrepen en moet dus zijn wijnmakersvak beter beheersen. Voor ons staat kwaliteit altijd op de eerste plaats, zonder compromissen. Biologisch? Graag, mits de term niet door massamarketeers en grootgrutters misbruikt wordt en de wijn smetteloos is van kwaliteit.

Binnen de immense Franse Languedoc ligt een klein gebied dat pas in 1982 is onderscheiden met een eigen AOC, Faugères. De wijnen worden veelal gemaakt uit de klassieke drie-eenheid GSM: Grenache, Syrah en Mourvèdre.

Domaine Gabaron maakt een pittige, eigenzinnige wijn barstensvol fruit, kruiden en specerijen. Om de prijs hoeft u het niet te laten en het predicaat Biologisch is in dit geval een extra aanbeveling. Drinkadvies: laat de wijn nog een half jaartje rustig rijpen!

Meer info

About the Author: