Cava Stars Touch of Rosé

Home/Nieuwsoverzicht/Cava Stars Touch of Rosé

Cava Stars Touch of Rosé

Cava, is een mousserende wijn, welke gemaakt  is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen hetzelfde proces wat men voor champagne gebruikt. Cava heeft zijn plaats en eigen identiteit op de internationale wijnmarkt volledig bewezen: de lokale druivensoorten, het warme klimaat en de directe omgeving van de wijngaarden dragen allemaal bij aan het unieke karakter van de wijn. Wereldwijd is Cava de tweede mousserende wijn na Champagne. Cava is afgeleidt van het Spaanse woord voor kelder waar de wijn rijpen. Ook de wetgeving rond de kwaliteit van Cava is in ontwikkeling zo dient een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles rijpen voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan. Het wijnbedrijf  Castillo Perelada is op gericht door Don Miguel Matue en wordt nu geleid oor zijn kleinzoon Javier Suqué.

Producent : Castillo Perelada

Land  : Spanje

Streek  : Cava D.O.

Druivensoorten: Grenache, Pinot Noir

Met een speciale mix gemaakt van de druiven Grenache en Pinot Noir wijnen, presenteert Perelada de nieuwe StarsTouch of Rose.

Proefnotitie : De mousse blijft mooi parelen in het glas. Dankzij de rijping op fles heeft de wijn een mooi aroma ontwikkeld van met impressies van vers rood fruit.

Culinair: Geserveerd op een temperatuur van 6-9ºC is deze Cava Ideaal als bij feestelijk gelegenheden, als apéritief en als begeleider van hors d’oeuvre, zeevruchten, visgerechten, Spaanse Tapas.

Meer info over dit wijnhuis klik hier 

Op zoek naar meer Cava’s

About the Author: