Arteis & Co
Een familiebedrijf in Vinay dat sinds de jaren ’60 hoogwaardige Champagnes produceert, van traditionele Brut en Rosé tot exclusieve gastronomische cuvées.
Champagne Jean Diot
WIJNHUIS
Naam van de wijn/champagne
GEUR & SMAAK
| FRIS | PERZIKTONEN | LANGE AFDRONK | GEEL FRUIT |
WIJNMAAKPROCES
De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd. De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd.
LAND
STEEK & STAD
ALCOHOLPERCENTAGE
11.5 %
pH
3.5
RESIDUAL SUGAR (g/l)
1.6
TOTAL ACIDITY (g/l)
5.2
WIJNHUIS
Naam van de wijn/champagne
GEUR & SMAAK
| FRIS | PERZIKTONEN | LANGE AFDRONK | GEEL FRUIT |
WIJNMAAKPROCES
De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd. De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd.
LAND
STEEK & STAD
ALCOHOLPERCENTAGE
11.5 %
pH
3.5
RESIDUAL SUGAR (g/l)
1.6
TOTAL ACIDITY (g/l)
5.2
HET WIJNHUIS
Arteis & Co
De familie Diot, gevestigd in Vinay (ten zuidwesten van Épernay), bezit al eeuwenlang wijngaarden in de Champagne-regio. Tot enkele decennia geleden verkochten zij al hun druiven aan de grote Champagnehuizen. Begin jaren ’60 besloot Jean Diot echter om een eigen label te starten: Champagne Jean Diot.
In 1998 nam zijn zoon, Jean-Philippe, het stokje over en begon een aanzienlijke uitbreiding van het domein. Waar zijn vader startte met een Brut en een Rosé, breidde Jean-Philippe het assortiment uit met onder andere een Extra Brut, een Blanc de Blancs en een Blanc de Noirs. Daarnaast introduceerde hij een fantastische gastronomische vintage lijn in samenwerking met Fabien Gay: Artéis.