Arteis & Co

Een familiebedrijf in Vinay dat sinds de jaren ’60 hoogwaardige Champagnes produceert, van traditionele Brut en Rosé tot exclusieve gastronomische cuvées.

Champagne Jean Diot

Artéise & Co brut 2004
D

WIJNHUIS

Naam van de wijn/champagne

Geur en smaak

GEUR & SMAAK

| FRIS | PERZIKTONEN | LANGE AFDRONK | GEEL FRUIT |

^

WIJNMAAKPROCES

De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd. De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd.

LAND

STEEK & STAD

^

ALCOHOLPERCENTAGE

11.5 %

^

pH

3.5

^

RESIDUAL SUGAR (g/l)

1.6

^

TOTAL ACIDITY (g/l)

5.2

Artéise & Co brut 2004

WIJNHUIS

Naam van de wijn/champagne

GEUR & SMAAK

| FRIS | PERZIKTONEN | LANGE AFDRONK | GEEL FRUIT |

WIJNMAAKPROCES

De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd. De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt De of is, gezegd.

LAND

STEEK & STAD

ALCOHOLPERCENTAGE

11.5 %

pH

3.5

RESIDUAL SUGAR (g/l)

1.6

TOTAL ACIDITY (g/l)

5.2

HET WIJNHUIS

Arteis & Co

De familie Diot, gevestigd in Vinay (ten zuidwesten van Épernay), bezit al eeuwenlang wijngaarden in de Champagne-regio. Tot enkele decennia geleden verkochten zij al hun druiven aan de grote Champagnehuizen. Begin jaren ’60 besloot Jean Diot echter om een eigen label te starten: Champagne Jean Diot.

In 1998 nam zijn zoon, Jean-Philippe, het stokje over en begon een aanzienlijke uitbreiding van het domein. Waar zijn vader startte met een Brut en een Rosé, breidde Jean-Philippe het assortiment uit met onder andere een Extra Brut, een Blanc de Blancs en een Blanc de Noirs. Daarnaast introduceerde hij een fantastische gastronomische vintage lijn in samenwerking met Fabien Gay: Artéis.