Jean Diot
Jean Diot
MAGIE BLANCHE BLANC DE BLANCS BRUT
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
PINOT NOIR | PINOT MEUNIER |
Extase Blanc de Noir heeft een verfijnd en complex smaakprofiel met rijke aroma's van rijpe bessen, citrusvruchten, en een hint van specerijen. De wijn biedt een elegante structuur met een levendige zuurgraad en een fluweelachtige mousse. In de mond proef je subtiele tonen van brioche en een lichte mineraliteit, wat bijdraagt aan een lange, verfijnde afdronk. Deze Blanc de Noir is een uitstekende keuze voor liefhebbers van karaktervolle champagnes.
VINIFICATIE
De druiven worden voorzichtig geperst om de witte sap te extraheren, waarna de wijn fermentatie ondergaat in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten voor minstens 36 maanden. Deze vinificatie zorgt voor de rijke smaken en elegante textuur van de Blanc de Noir.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
8
RESIDUAL SUGAR (g/l)
4.0
pH
3.5
RATAFIA DE CHAMPAGNE
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
PINOT NOIR | PINOT MEUNIER |
Extase Blanc de Noir heeft een verfijnd en complex smaakprofiel met rijke aroma's van rijpe bessen, citrusvruchten, en een hint van specerijen. De wijn biedt een elegante structuur met een levendige zuurgraad en een fluweelachtige mousse. In de mond proef je subtiele tonen van brioche en een lichte mineraliteit, wat bijdraagt aan een lange, verfijnde afdronk. Deze Blanc de Noir is een uitstekende keuze voor liefhebbers van karaktervolle champagnes.
VINIFICATIE
De druiven worden voorzichtig geperst om de witte sap te extraheren, waarna de wijn fermentatie ondergaat in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten voor minstens 36 maanden. Deze vinificatie zorgt voor de rijke smaken en elegante textuur van de Blanc de Noir.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
4.0
TOTAL ACIDITY (G/L)
8
pH
3.5
HET WIJNHUIS
Jean Diot
In 1998 nam Jean-Philippe, de zoon van Jean Diot, het roer over en bracht het domein naar nieuwe hoogten. Hij breidde het assortiment uit met Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, en voerde vernieuwingen door op het domein. De wijngaarden, ongeveer zeven hectare rondom het huis en vijf hectare verspreid over de zuidelijke heuvels van Épernay en Vallée de la Marne, werden gereorganiseerd. Bovendien bouwde Jean-Philippe een ontvangstruimte en installeerde hij een nieuwe vinificatie ruimte voor het pressoir en de cuverie.