Jean Diot
Jean Diot
MAGIE BLANCHE BLANC DE BLANCS BRUT
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
CHARDONNAY
De Blanc de Blancs heeft een fris en elegant smaakprofiel, met levendige tonen van citrus, witte bloemen, en groene appel. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay, wat zorgt voor een verfijnde zuurgraad en een subtiele mineraliteit. In de mond biedt het een romige textuur met hints van brioche en een lange, frisse afdronk. Perfect voor liefhebbers van pure en delicate champagnes.
VINIFICATIE
Jean Diot Champagne Magie Blanche Blanc de Blancs wordt exclusief gemaakt van Chardonnay- druiven, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden. De wijn ondergaat een traditionele vinificatie, waarbij de eerste fermentatie in roestvrijstalen tanks plaatsvindt om de frisheid en fruitige aroma's te behouden. Na de assemblage volgt een tweede gisting op fles, met een rijping op de fijne gisten gedurende minimaal 36 maanden.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.5
RESIDUAL SUGAR (g/l)
8
pH
3.1
RATAFIA DE CHAMPAGNE
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
CHARDONNAY
De Blanc de Blancs heeft een fris en elegant smaakprofiel, met levendige tonen van citrus, witte bloemen, en groene appel. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay, wat zorgt voor een verfijnde zuurgraad en een subtiele mineraliteit. In de mond biedt het een romige textuur met hints van brioche en een lange, frisse afdronk. Perfect voor liefhebbers van pure en delicate champagnes.
VINIFICATIE
Jean Diot Champagne Magie Blanche Blanc de Blancs wordt exclusief gemaakt van Chardonnay- druiven, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden. De wijn ondergaat een traditionele vinificatie, waarbij de eerste fermentatie in roestvrijstalen tanks plaatsvindt om de frisheid en fruitige aroma's te behouden. Na de assemblage volgt een tweede gisting op fles, met een rijping op de fijne gisten gedurende minimaal 36 maanden.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
8.5
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.5
pH
3.1
HET WIJNHUIS
Jean Diot
In 1998 nam Jean-Philippe, de zoon van Jean Diot, het roer over en bracht het domein naar nieuwe hoogten. Hij breidde het assortiment uit met Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, en voerde vernieuwingen door op het domein. De wijngaarden, ongeveer zeven hectare rondom het huis en vijf hectare verspreid over de zuidelijke heuvels van Épernay en Vallée de la Marne, werden gereorganiseerd. Bovendien bouwde Jean-Philippe een ontvangstruimte en installeerde hij een nieuwe vinificatie ruimte voor het pressoir en de cuverie.