Mas De La Devèze
Mas De La Devèze
PANDORE BLANC
MAS DE LA DEVÈZE
DRUIF & WIJN
MACABEU, GRENACHE BLANC
Met zijn lichtgouden kleur is deze wijn zeer fijn houtig en heeft hij een mooie vettige rondheid. De neus is delicaat en fris, overwegend bloemig, met subtiele tonen van geroosterde amandelen. Het drukt met grote frisheid en soepelheid tonen van wit vruchtvlees en citrus uit, met een prachtige vanille-afdronk.
VINIFICATIE
Directe persing van de gekoelde oogst. De most wordt vervolgens op natuurlijke wijze gekoeld bezonken. Maceratie voor de gisting van 36 uur. Vervolgens alcoholische vergisting gedurende 2 tot 3 weken bij gecontroleerde temperatuur van 16 - 17°C, voor een deel in tank en voor een deel in demi-muids. Twee derde van de blend rijpt gedurende 8 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten van 400 liter.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
13.6 %
MAURY GRENAT
MAS DE LA DEVÉZE
DRUIF & WIJN
MACABEU, GRENACHE BLANC
Met zijn lichtgouden kleur is deze wijn zeer fijn houtig en heeft hij een mooie vettige rondheid. De neus is delicaat en fris, overwegend bloemig, met subtiele tonen van geroosterde amandelen. Het drukt met grote frisheid en soepelheid tonen van wit vruchtvlees en citrus uit, met een prachtige vanille-afdronk.
VINIFICATIE
Directe persing van de gekoelde oogst. De most wordt vervolgens op natuurlijke wijze gekoeld bezonken. Maceratie voor de gisting van 36 uur. Vervolgens alcoholische vergisting gedurende 2 tot 3 weken bij gecontroleerde temperatuur van 16 - 17°C, voor een deel in tank en voor een deel in demi-muids. Twee derde van de blend rijpt gedurende 8 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten van 400 liter.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
13.6 %
HET WIJNHUIS
Mas De La Devèze
De Agly-vallei wordt steeds meer erkend voor zijn uitstekende lokale wijnen, zowel in Frankrijk als internationaal. In het voorjaar van 2012 kochten Simon en Nathalie 6 hectare wijngaarden, die een jaar later werden uitgebreid tot 22 hectare. Deze uitbreiding stelde hen in staat om een grotere verscheidenheid aan terroirs en druivenrassen te cultiveren, wat bijdraagt aan de productie van hoogwaardige wijnen.