Mas De La Devèze
Mas De La Devèze
MALICE BLANC
MAS DE LA DEVÈZE
DRUIF & WIJN
SYRAH, GRENACHE NOIR, MOURVEDRE
Zeer kleurrijke heldere granaatkleur. De neus is fris met tonen van rood en zwart fruit, zoethout en kruiden. Gastronomisch, intens en vol in de mond, met rokerig hout en mooie tonen van rood fruit. Afdronk met zwart fruit en kruiden.
VINIFICATIE
Ontstelen en kneuzen van de druiven voordat ze in vaten gaan voor een maceratie vóór de gisting van 24 uur. Tijdens de alcoholische gisting (bij gecontroleerde temperatuur) lichte remontage met zacht en regelmatig overpompen om een optimale extractie te bereiken. Malolactische gisting vindt meestal plaats in tank, zeldzaam in barrique. 50% van de blend rijpte 1 jaar in Franse eikenhouten vaten van 600 en 400 liter, waarvan 20% in nieuwe vaten.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
12.5 %
MALICE ROUGE
MAS DE LA DEVÉZE
DRUIF & WIJN
SYRAH, GRENACHE NOIR, MOURVEDRE
Zeer kleurrijke heldere granaatkleur. De neus is fris met tonen van rood en zwart fruit, zoethout en kruiden. Gastronomisch, intens en vol in de mond, met rokerig hout en mooie tonen van rood fruit. Afdronk met zwart fruit en kruiden.
VINIFICATIE
Ontstelen en kneuzen van de druiven voordat ze in vaten gaan voor een maceratie vóór de gisting van 24 uur. Tijdens de alcoholische gisting (bij gecontroleerde temperatuur) lichte remontage met zacht en regelmatig overpompen om een optimale extractie te bereiken. Malolactische gisting vindt meestal plaats in tank, zeldzaam in barrique. 50% van de blend rijpte 1 jaar in Franse eikenhouten vaten van 600 en 400 liter, waarvan 20% in nieuwe vaten.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
12.5 %
HET WIJNHUIS
Mas De La Devèze
Le Mas de la Devèze is een oud landgoed gelegen in de Pyrenees Orientales, Tautavel, aan de voet van de Corbières en vlakbij het beroemde Katharen kasteel Queribus. Het gebied staat bekend om zijn wilde en droge omgeving. Historisch gezien bestond het uit weilanden („devèzes”). Simon, een boer uit de Bouches-du-Rhône, en Nathalie, met een achtergrond in de commerciële wijnindustrie, besloten samen iets op te zetten in de wijnbusiness na de komst van hun kinderen. In 2012 kochten zij Mas de la Devèze, aangetrokken door de prachtige Corbières-streek en het uitzonderlijke terroir van de Agly-vallei.
De Agly-vallei wordt steeds meer erkend voor zijn uitstekende lokale wijnen, zowel in Frankrijk als internationaal. In het voorjaar van 2012 kochten Simon en Nathalie 6 hectare wijngaarden, die een jaar later werden uitgebreid tot 22 hectare. Deze uitbreiding stelde hen in staat om een grotere verscheidenheid aan terroirs en druivenrassen te cultiveren, wat bijdraagt aan de productie van hoogwaardige wijnen.