WIJN IS FIJN Remke de Lange

Home/Nieuwsoverzicht/WIJN IS FIJN Remke de Lange

WIJN IS FIJN Remke de Lange

REM’S ROW 2.0: TERUG NAAR DE WIJNGAARD!

In 2010 heb ik tijdens een jaarlang verblijf in Australië een wijn gemaakt: Rem’s Row, een 100% shiraz geplukt in één rij in een wijngaard in McLaren Vale. Gesteund door een onverwacht grote groep enthousiastelingen heb ik toen 1200 flessen gemaakt, die twee jaar later naar Nederland kwamen.

De wijn werd feestelijk gelanceerd bij de presentatie van mijn boek Tussen de druiven: Vier seizoenen in een Australische wijngaard, dat de shaky totstandkoming van de wijn beschrijft.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en is het tijd voor een vervolg: Rem’s Row 2.0!

Waarom?
Om te beginnen ben ik destijds getroffen door het enthousiasme waarmee mensen in mijn omgeving het project onthaalden, en me trouw op de hoogte hielden van hun belevenissen met de wijn.
Ik ontving berichten als ‘Nou, gisteren een fles opengemaakt bij hertenstoofpot, heerlijk!’, ‘Ik neem Rem’s Row mee naar mijn dochter in Canada’, of ‘Ik heb een fles gedoneerd als hoofdprijs van een sjoeltoernooi’.

Wijn kan goed en lekker zijn, de lol in wijn wordt alleen nog maar groter wanneer er een persoonlijk verhaal aan een fles hangt, is mijn conclusie.

Een andere, prozaïsche reden is deze: de voorraad is nu echt op. Regelmatig hoor ik Rem’s Row-investeerders verzuchten: ‘Ik heb nog maar één fles, ik moet me beheersen om die te bewaren.’  Zelf ben ik uiterst zuinig op de laatste dozen in mijn werkkamer, maar het is niet anders: ze zijn bijna leeg.

En dus heb ik een besluit genomen: ik ga een tweede Rem’s Row maken. In Zuid-Afrika dit keer. Het concept van een single row wine kun je immers overal ter wereld toepassen.

Beter gezegd: ik ga een tweede Rem’s Row maken als er genoeg mensen zijn die op een tweede editie zitten te wachten.

Leuk plan? Lees HIER hoe ik het voor me zie en geef meteen je bestelling door!

En: aarzel niet deze nieuwsbrief door te sturen naar bekenden die ook van wijn (en een goede investering) houden.

About the Author: