Yvan & Co

Yvan & Co brengt unieke, originele wijnen zonder beperkingen van appellations. De Cazelou eert het terroir en de wijnboer, met een knipoog naar de tradities van Zuid-Frankrijk.

Yvan & Co

Artéise & Co brut 2004
D

YVAN & CO AMPLITUDE

YVAN & CO

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

SYRAH | CRIGNAN | CALADOC | CABERNET SAUVIGNON |

De kleur van deze wijn is purperrood. De neus is intens en wordt gedomineerd door aroma's van kruiden en rode vruchten, zoals aardbei. In de mond is de wijn rond en zijdeachtig, met elegante, gesmolten tannine en een aromatische, aanhoudende afdronk.

^

VINIFICATIE

De wijn ondergaat een vatting tijd van 10 dagen, waarbij geselecteerde gisten worden toegevoegd. Er wordt dagelijks gepompt en de hoed wordt ondergedompeld. Na de persing rijpt de wijn in roestvrijstalen tanks en vaten (12 maanden voor de Syrah).

FRANKRIJK

PAYS D'OC

^

ALCOHOLPERCENTAGE

11.5 %

^

RESIDUAL SUGAR (g/l)

LOW

^

TOTAL ACIDITY (g/l)

3.39

Artéise & Co brut 2004

LE CAZELOU AMPLITUDE

YVAN & CO

DRUIF & WIJN

SYRAH | CRIGNAN | CALADOC | CABERNET SAUVIGNON |

De kleur van deze wijn is purperrood. De neus is intens en wordt gedomineerd door aroma's van kruiden en rode vruchten, zoals aardbei. In de mond is de wijn rond en zijdeachtig, met elegante, gesmolten tannine en een aromatische, aanhoudende afdronk.

VINIFICATIE

De druiven worden geoogst en ontsteeld. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij een temperatuur tussen 26-28°C. Na de fermentatie volgt een maceratieperiode van ongeveer tien dagen en het aftappen gebeurt op basis van proeverijen.

SPANJE

PAYS D'OC

ALCOHOLPERCENTAGE

13 %

HET WIJNHUIS

Yvan & Co

Yvan&Co streeft ernaar om de focus volledig op de wijn te leggen, los van naam, appellatie of regio. Het draait om het product zelf. Door ons te ontdoen van de beperkingen van appellations, kunnen we consumenten een unieke wijnervaring bieden. Deze wijnen zijn originele creaties, bedacht door ons, gebruikmakend van lokale druivenrassen, uitzonderlijke percelen en speciale vinificatietechnieken.

De Cazelou is een eerbetoon aan het terroir en de wijnboer. Ongeacht de weersomstandigheden werkt de wijnboer het hele jaar door in zijn wijngaarden. De naam Cazelou, afkomstig van het Occitaans “Cazel,” verwijst naar de kleine stenen hutjes in Zuid-Frankrijk waar wijnbouwers vroeger schuilden tijdens stormen.