Josmeyer

Josmeyer

GEWURZTRAMINER - LES FOLASTRIES
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
GEWURZTRAMINER
Deze droge Pinot Gris wordt gekenmerkt door zijn stevige en vlezige structuur. In de neus geuren van bos, hazelnoten, bakkerij of zelfs sappige en zilte tonen, soms wildachtig, vaak gerookt, gegrild of zelfs geroosterd. De smaak, gedragen door het aardse karakter gekoppeld aan het fruit, is lang en aanhoudend dankzij een soepele maar aanhoudende zuurgraad.
VINIFICATIE
Deze droge Gewurztraminer straalt specerijen en reizen uit; wervelend, compact en direct. In de neus wrijft gele roos samen met kardemom, koriander, gemberwortel gemengd met mango of lychee. De smaak is gebaseerd op aromatische pepers en het sappigste vruchtvlees.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13.5 %

GEWURZTRAMINER - LES FOLASTRIES
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
GEWURZTRAMINER
Deze droge Pinot Gris wordt gekenmerkt door zijn stevige en vlezige structuur. In de neus geuren van bos, hazelnoten, bakkerij of zelfs sappige en zilte tonen, soms wildachtig, vaak gerookt, gegrild of zelfs geroosterd. De smaak, gedragen door het aardse karakter gekoppeld aan het fruit, is lang en aanhoudend dankzij een soepele maar aanhoudende zuurgraad.
VINIFICATIE
Deze droge Gewurztraminer straalt specerijen en reizen uit; wervelend, compact en direct. In de neus wrijft gele roos samen met kardemom, koriander, gemberwortel gemengd met mango of lychee. De smaak is gebaseerd op aromatische pepers en het sappigste vruchtvlees.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13.5 %
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.