Josmeyer

Iconische wijnmaker uit de Elzas en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we hun klassieke wijnen, met een focus op riesling en biodynamische wijnbouw.

Josmeyer

Artéise & Co brut 2004
D

GEWURZTRAMINER - LES FOLASTRIES

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

GEWURZTRAMINER

Deze droge Pinot Gris wordt gekenmerkt door zijn stevige en vlezige structuur. In de neus geuren van bos, hazelnoten, bakkerij of zelfs sappige en zilte tonen, soms wildachtig, vaak gerookt, gegrild of zelfs geroosterd. De smaak, gedragen door het aardse karakter gekoppeld aan het fruit, is lang en aanhoudend dankzij een soepele maar aanhoudende zuurgraad.

^

VINIFICATIE

Deze droge Gewurztraminer straalt specerijen en reizen uit; wervelend, compact en direct. In de neus wrijft gele roos samen met kardemom, koriander, gemberwortel gemengd met mango of lychee. De smaak is gebaseerd op aromatische pepers en het sappigste vruchtvlees.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

13.5 %

Artéise & Co brut 2004
D

GEWURZTRAMINER - LES FOLASTRIES

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

GEWURZTRAMINER

Deze droge Pinot Gris wordt gekenmerkt door zijn stevige en vlezige structuur. In de neus geuren van bos, hazelnoten, bakkerij of zelfs sappige en zilte tonen, soms wildachtig, vaak gerookt, gegrild of zelfs geroosterd. De smaak, gedragen door het aardse karakter gekoppeld aan het fruit, is lang en aanhoudend dankzij een soepele maar aanhoudende zuurgraad.

^

VINIFICATIE

Deze droge Gewurztraminer straalt specerijen en reizen uit; wervelend, compact en direct. In de neus wrijft gele roos samen met kardemom, koriander, gemberwortel gemengd met mango of lychee. De smaak is gebaseerd op aromatische pepers en het sappigste vruchtvlees.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

13.5 %

HET WIJNHUIS

Josmeyer

Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.

De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.

Chateau de guery
Chateau de guery