Castillo Perelada
Castillo Perelada
CAVA STARS BRUT NATURE
CASTILLO PERELADA
DRUIF & WIJN
MACABEO, XAREL-LO, PARELLADA
De cava heeft een bleekgele kleur met lichte groenige tinten, is helder en sprankelend met fijne bubbels die een mooie kroon vormen. Het aroma is schoon en fruitig, met uitgesproken rijpingsnuances. De smaak is droog, zacht,
complex en goed in balans. Ideaal als aperitief en bij zeevruchten, vis, vlees, wild en jonge kazen.
VINIFICATIE
Minimaal 15 maanden gerijpt op fles voor de dégorgement. Deze cava is gemaakt van biologische teelt. De wijn is gevinifieerd met gecontroleerde fermentatie van het eerste sap.
FRANKRIJK
PENEDES, SP
ALCOHOLPERCENTAGE
11.5 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
3.6-4
RESIDUAL SUGAR (g/l)
0.5-1.5
MALICE ROUGE
MAS DE LA DEVÉZE
DRUIF & WIJN
GRENACHE, CARIGNAN
Zeer fruitige wijn met tonen van rijp rood en zwart fruit. In de mond is hij zeer soepel en smaakvol met een heerlijk fruitige afdronk en veel frisheid.
VINIFICATIE
Maceratie vóór de gisting van 36 uur. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (max 26°C). Regelmatig maar licht overpompen en neerslaan. Malolactische vergisting.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
14.5 %
HET WIJNHUIS
Castillo Perelada
Bij Castillo Perelada wordt wijn gemaakt met een perfecte balans tussen traditie en innovatie. De druiven komen uit diverse terroirs in Empordà, waar de combinatie van mediterrane invloed, graniet- en leisteenbodems en een koel briesje uit de Pyreneeën zorgt voor wijnen met frisheid en complexiteit. De oogst gebeurt met zorg, deels met de hand, en in de kelder wordt gewerkt met zowel roestvrijstalen tanks voor fruitige en frisse stijlen als eikenhouten vaten voor meer structuur en diepgang. Moderne vinificatietechnieken en een state-of-the-art wijnkelder zorgen ervoor dat elke wijn het karakter van de regio optimaal weerspiegelt.


