Jean Diot
Jean Diot
CRAYONS DE VIGNE ROSÉ BRUT
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
PINOT MEUNIER | CHARDONNAY | PINOT NOIR |
Jean Diot Champagne Crayons de Vigne Rosé heeft een elegant en verfrissend smaakprofiel. Het biedt aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen, en een hint van citrus. De smaak is levendig met een fijne mousse, waarbij fruitige tonen worden aangevuld met subtiele hints van brioche en een lichte mineraliteit. De afdronk is fris en elegant, waardoor deze rosé champagne veelzijdig is als aperitief of bij lichte gerechten.
VINIFICATIE
door een korte maceratie van de Pinot Noir en Pinot Meunier druiven, wat zorgt voor de karakteristieke rosé kleur en smaken. Na de persing fermenteert de wijn in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat vervolgens een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten, wat bijdraagt aan de verfijnde bubbels en complexe smaken van de rosé.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.5
RESIDUAL SUGAR (g/l)
8.5
pH
3.2
RATAFIA DE CHAMPAGNE
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
PINOT MEUNIER | CHARDONNAY | PINOT NOIR |
Jean Diot Champagne Crayons de Vigne Rosé heeft een elegant en verfrissend smaakprofiel. Het biedt aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen, en een hint van citrus. De smaak is levendig met een fijne mousse, waarbij fruitige tonen worden aangevuld met subtiele hints van brioche en een lichte mineraliteit. De afdronk is fris en elegant, waardoor deze rosé champagne veelzijdig is als aperitief of bij lichte gerechten.
VINIFICATIE
door een korte maceratie van de Pinot Noir en Pinot Meunier druiven, wat zorgt voor de karakteristieke rosé kleur en smaken. Na de persing fermenteert de wijn in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat vervolgens een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten, wat bijdraagt aan de verfijnde bubbels en complexe smaken van de rosé.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
8.5
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.5
pH
3.2
HET WIJNHUIS
Jean Diot
In 1998 nam Jean-Philippe, de zoon van Jean Diot, het roer over en bracht het domein naar nieuwe hoogten. Hij breidde het assortiment uit met Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, en voerde vernieuwingen door op het domein. De wijngaarden, ongeveer zeven hectare rondom het huis en vijf hectare verspreid over de zuidelijke heuvels van Épernay en Vallée de la Marne, werden gereorganiseerd. Bovendien bouwde Jean-Philippe een ontvangstruimte en installeerde hij een nieuwe vinificatie ruimte voor het pressoir en de cuverie.