Yvan & Co

Yvan & Co brengt unieke, originele wijnen zonder beperkingen van appellations. De Cazelou eert het terroir en de wijnboer, met een knipoog naar de tradities van Zuid-Frankrijk.

Yvan & Co

Artéise & Co brut 2004
D

LE CAZELOU ROUGE

YVAN & CO

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

MERLOT

Deze purperrode wijn heeft een complexe neus, waarin intense tonen van zowel zwarte als rode vruchten samenkomen met verfijnde kruiden. Bij het proeven valt direct de rijpheid van de tannines op, die een zijdeachtige textuur aan de wijn geven en zorgen voor een uitstekend gestructureerd en gebalanceerd geheel.

^

VINIFICATIE

De druiven worden geoogst en ontsteeld. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij een temperatuur tussen 26-28°C. Na de fermentatie volgt een maceratieperiode van ongeveer tien dagen en het aftappen gebeurt op basis van proeverijen.

FRANKRIJK

PAYS D’OC

^

ALCOHOLPERCENTAGE

12,5 %

Artéise & Co brut 2004

LE CAZELOU ROUGE

YVAN & CO

DRUIF & WIJN

MERLOT

Deze purperrode wijn heeft een complexe neus, waarin intense tonen van zowel zwarte als rode vruchten samenkomen met verfijnde kruiden. Bij het proeven valt direct de rijpheid van de tannines op, die een zijdeachtige textuur aan de wijn geven en zorgen voor een uitstekend gestructureerd en gebalanceerd geheel.

VINIFICATIE

De druiven worden geoogst en ontsteeld. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij een temperatuur tussen 26-28°C. Na de fermentatie volgt een maceratieperiode van ongeveer tien dagen en het aftappen gebeurt op basis van proeverijen.

SPANJE

PAYS D'OC

ALCOHOLPERCENTAGE

12,5 %

HET WIJNHUIS

Yvan & Co

Yvan&Co streeft ernaar om de focus volledig op de wijn te leggen, los van naam, appellatie of regio. Het draait om het product zelf. Door ons te ontdoen van de beperkingen van appellations, kunnen we consumenten een unieke wijnervaring bieden. Deze wijnen zijn originele creaties, bedacht door ons, gebruikmakend van lokale druivenrassen, uitzonderlijke percelen en speciale vinificatietechnieken.

De Cazelou is een eerbetoon aan het terroir en de wijnboer. Ongeacht de weersomstandigheden werkt de wijnboer het hele jaar door in zijn wijngaarden. De naam Cazelou, afkomstig van het Occitaans “Cazel,” verwijst naar de kleine stenen hutjes in Zuid-Frankrijk waar wijnbouwers vroeger schuilden tijdens stormen.