Mas De La Devèze
Mas De La Devèze
MALICE BLANC
MAS DE LA DEVÈZE
DRUIF & WIJN
MACABEU
Goudgele kleur. De neus is expressief, overwegend fruitig (peer) en bloemig (witte bloemen, brem, meidoorn), met discrete geroosterde tonen. De mond is fris, zacht en in balans.
VINIFICATIE
Na de laatste oogst van het jaar wordt de Macabeu direct koud geperst. De most wordt vervolgens op natuurlijke wijze in de kou bezonken. Na een maceratie van 36 uur (bij 10°C) begint de alcoholische vergisting. De voor het einde van de alcoholische vergisting toegevoegde (neutrale) alcohol doodt de gisten voordat ze alle suikers in alcohol hebben omgezet, vandaar de aanwezigheid van natuurlijke suikers in zoete wijn.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
13.6 %
MALICE ROUGE
MAS DE LA DEVÉZE
DRUIF & WIJN
MACABEU
Goudgele kleur. De neus is expressief, overwegend fruitig (peer) en bloemig (witte bloemen, brem, meidoorn), met discrete geroosterde tonen. De mond is fris, zacht en in balans.
VINIFICATIE
Na de laatste oogst van het jaar wordt de Macabeu direct koud geperst. De most wordt vervolgens op natuurlijke wijze in de kou bezonken. Na een maceratie van 36 uur (bij 10°C) begint de alcoholische vergisting. De voor het einde van de alcoholische vergisting toegevoegde (neutrale) alcohol doodt de gisten voordat ze alle suikers in alcohol hebben omgezet, vandaar de aanwezigheid van natuurlijke suikers in zoete wijn.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
13.6 %
HET WIJNHUIS
Mas De La Devèze
Le Mas de la Devèze is een oud landgoed gelegen in de Pyrenees Orientales, Tautavel, aan de voet van de Corbières en vlakbij het beroemde Katharen kasteel Queribus. Het gebied staat bekend om zijn wilde en droge omgeving. Historisch gezien bestond het uit weilanden („devèzes”). Simon, een boer uit de Bouches-du-Rhône, en Nathalie, met een achtergrond in de commerciële wijnindustrie, besloten samen iets op te zetten in de wijnbusiness na de komst van hun kinderen. In 2012 kochten zij Mas de la Devèze, aangetrokken door de prachtige Corbières-streek en het uitzonderlijke terroir van de Agly-vallei.
De Agly-vallei wordt steeds meer erkend voor zijn uitstekende lokale wijnen, zowel in Frankrijk als internationaal. In het voorjaar van 2012 kochten Simon en Nathalie 6 hectare wijngaarden, die een jaar later werden uitgebreid tot 22 hectare. Deze uitbreiding stelde hen in staat om een grotere verscheidenheid aan terroirs en druivenrassen te cultiveren, wat bijdraagt aan de productie van hoogwaardige wijnen.