Mas De La Devèze

Een historisch wijnlandgoed in de Pyrenees Orientales, geleid door Simon en Nathalie, bekend om zijn uitzonderlijke wijnen uit de Agly-vallei.

Mas De La Devèze

Artéise & Co brut 2004
D

MAURY GRENAT

MAS DE LA DEVÈZE

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

GRENACHE NOIR, SYRAH, MOURVEDRE

Intense zwart met granaat- en kersenrode reflecties. De neus biedt gebrand hout, zure kers, met tonen van garrigue. De smaak is krachtig en uitgebreid en ontwikkelt tonen van zwart en rood fruit, zwarte bessen, cacao en kersen, met een vleugje kruiden en zoethout. De houttoets is goed geïntegreerd en brengt rondeur. De tannines zijn zijdeachtig. Het is een wijn met concentratie, finesse en een lange chocoladeafdronk.

^

VINIFICATIE

Ontstelen en kneuzen van de druiven vóór de vergisting van 36 uur. Tijdens de alcoholische vergisting (bij gecontroleerde temperatuur) voeren we lichte remontage uit met zacht en regelmatig overpompen. Malolactische vergisting vindt meestal plaats in tank, zeldzaam in barrique. 100% van de blend rijpt meer dan een jaar in demi-muids en in Franse eikenhouten vaten van 300 en 400 liter. Syrah wordt over het algemeen gerijpt in nieuwe vaten.

FRANKRIJK

TAUTAVEL

^

ALCOHOLPERCENTAGE

12.5 %

Artéise & Co brut 2004

MAURY GRENAT

MAS DE LA DEVÉZE

DRUIF & WIJN

GRENACHE NOIR, SYRAH, MOURVEDRE

Intense zwart met granaat- en kersenrode reflecties. De neus biedt gebrand hout, zure kers, met tonen van garrigue. De smaak is krachtig en uitgebreid en ontwikkelt tonen van zwart en rood fruit, zwarte bessen, cacao en kersen, met een vleugje kruiden en zoethout. De houttoets is goed geïntegreerd en brengt rondeur. De tannines zijn zijdeachtig. Het is een wijn met concentratie, finesse en een lange chocoladeafdronk.

VINIFICATIE

Ontstelen en kneuzen van de druiven vóór de vergisting van 36 uur. Tijdens de alcoholische vergisting (bij gecontroleerde temperatuur) voeren we lichte remontage uit met zacht en regelmatig overpompen. Malolactische vergisting vindt meestal plaats in tank, zeldzaam in barrique. 100% van de blend rijpt meer dan een jaar in demi-muids en in Franse eikenhouten vaten van 300 en 400 liter. Syrah wordt over het algemeen gerijpt in nieuwe vaten.

FRANKRIJK

TAUTAVEL

ALCOHOLPERCENTAGE

12.5 %

HET WIJNHUIS

Mas De La Devèze

Le Mas de la Devèze is een oud landgoed gelegen in de Pyrenees Orientales, Tautavel, aan de voet van de Corbières en vlakbij het beroemde Katharen kasteel Queribus. Het gebied staat bekend om zijn wilde en droge omgeving. Historisch gezien bestond het uit weilanden („devèzes”). Simon, een boer uit de Bouches-du-Rhône, en Nathalie, met een achtergrond in de commerciële wijnindustrie, besloten samen iets op te zetten in de wijnbusiness na de komst van hun kinderen. In 2012 kochten zij Mas de la Devèze, aangetrokken door de prachtige Corbières-streek en het uitzonderlijke terroir van de Agly-vallei.

De Agly-vallei wordt steeds meer erkend voor zijn uitstekende lokale wijnen, zowel in Frankrijk als internationaal. In het voorjaar van 2012 kochten Simon en Nathalie 6 hectare wijngaarden, die een jaar later werden uitgebreid tot 22 hectare. Deze uitbreiding stelde hen in staat om een grotere verscheidenheid aan terroirs en druivenrassen te cultiveren, wat bijdraagt aan de productie van hoogwaardige wijnen.

Chateau de guery
Chateau de guery