Josmeyer

Josmeyer

MUSCAT
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
MUSCAT D’ALSACE | MUSCAT OTTONEL |
Sprekende, bijna sprankelend wijn met appel, honingmeloen en gemengde noten. De mix van Muscat d'Alsace en Ottonel brengt balans met frisheid en ziltigheid in deze aromatische wijn. De neus ademt druiven gecombineerd met bloemen en tuinkruiden. De mond doet denken aan fris voorjaarsgroen met een gestructureerde zuurgraad.
VINIFICATIE
De druiven worden gedurende ongeveer 11 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
4.7
RESIDUAL SUGAR (G/L)
1

MUSCAT
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
MUSCAT D’ALSACE | MUSCAT OTTONEL |
Sprekende, bijna sprankelend wijn met appel, honingmeloen en gemengde noten. De mix van Muscat d'Alsace en Ottonel brengt balans met frisheid en ziltigheid in deze aromatische wijn. De neus ademt druiven gecombineerd met bloemen en tuinkruiden. De mond doet denken aan fris voorjaarsgroen met een gestructureerde zuurgraad.
VINIFICATIE
De druiven worden gedurende ongeveer 11 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
RESIDUAL SUGAR (G/L)
1
TOTAL ACIDITY (G/L)
4.7
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.