Agostina Pieri
Agostina Pieri
ROSSO DI MONTALCINO
AGOSTINA PIERI
DRUIF & WIJN
SANGIOVESE
Verfijnde rode wijn met nuances van zacht rood fruit, licht getoast eiken en kruiden. De zachte, ronde smaak met elegante tannine blijft lang nahangen.
VINIFICATIE
Na een handmatige selectie in de wijngaard volgt een verdere selectie in de kelder, druif voor druif. De fermentatie en maceratie vinden plaats in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperatuur, gedurende 12 tot 18 dagen, afhankelijk van de oogst. Na het overhevelen rijpt de wijn minimaal 12 maanden in Franse eiken vaten.
ITALIË
DOCG ROSSO DI MONTALCINO
ALCOHOLPERCENTAGE
15.5 %
HET WIJNHUIS
Agostina Pieri
Bij Agostina Pieri draait het wijnmaken om precisie en balans. De Sangiovese-druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen het beste fruit te gebruiken. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, met gecontroleerde temperaturen om de frisheid en fruitexpressie te behouden. Voor de rijping combineert Francesco Monaci traditionele grote Sloveense eiken vaten met Franse barriques, wat zorgt voor een harmonieuze mix van structuur, elegantie en zachtheid. Dankzij de warme zuidelijke ligging van de wijngaarden ontwikkelen de wijnen een rijke, rijpe stijl zonder hun frisheid te verliezen. Het resultaat: verfijnde, toegankelijke Brunello’s en Rosso’s met diepgang en karakter.


