Paulo Laureano

Paulo Laureano is een gerenommeerd wijnhuis in de Alentejo, Portugal, opgericht door de gelijknamige wijnmaker en een van de meest gerespecteerde oenologen van het land. Met een sterke focus op inheemse druivenrassen zoals Aragonez, Trincadeira en Antão Vaz, creëert Paulo Laureano wijnen die de essentie van het Alentejo-terroir weerspiegelen. De druiven zijn afkomstig van zorgvuldig beheerde wijngaarden, waar het warme klimaat en de arme bodems zorgen voor geconcentreerde en expressieve wijnen. Door een combinatie van moderne technologie en traditionele wijnbouwmethoden weet hij elegante, evenwichtige wijnen te maken die uitblinken in zuiverheid en finesse, tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Paulo Laureano

5 finques
D

VINHAS VELHAS PRIVATE BRANCO

PAULO LAUREANO

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

ANTÃO VAZ
Deze bijzondere witte wijn lijkt op een Bourgogne wijn. Perzik, vanille en toch fris. Subtiel, goed geïntegreerd hout. Lange afdronk, kan nu worden gedronken. Gemaakt van Antão Vaz. Heerlijk bij visgerechten, kazen, gevogelte, truffel gerechten of als aperitief.

^

VINIFICATIE

Na een zorgvuldige selectie worden de druiven zachtjes geperst. Het most wordt 24 uur statisch geklaard, waarna de fermentatie in roestvrij staal begint. Vervolgens wordt de wijn overgebracht naar nieuwe Franse eiken vaten voor verdere fermentatie. Daarna rijpt de wijn zes maanden op fijne lies, met wekelijkse bâtonnage gedurende de eerste drie maanden. Na verfijning en klaring wordt de wijn gebotteld en nog een jaar op fles gerijpt voordat hij op de markt komt.

PORTUGAL

VIDIGUEIRA

^

ALCOHOLPERCENTAGE

13.5 %

HET WIJNHUIS

Paulo Laureano

Bij Paulo Laureano draait alles om de puurheid van het terroir en het behoud van inheemse Portugese druivenrassen. Zijn filosofie is simpel: authentieke wijnen maken die het karakter van de Alentejo-regio weerspiegelen. De wijngaarden worden met respect voor de natuur beheerd, met minimale interventie en focus op balans tussen druif, bodem en klimaat. De oogst gebeurt grotendeels met de hand, gevolgd door een zorgvuldige selectie van de beste druiven. In de kelder combineert Paulo traditionele technieken met moderne vinificatie, waarbij roestvrijstaal wordt gebruikt voor frisheid en eikenhout voor complexiteit. Het resultaat zijn wijnen met elegantie, structuur en een unieke Portugese signatuur.

Chateau de guery