Château de Rouillac vondst 10 van Hubrecht Duijker

Home/Nieuwsoverzicht/Château de Rouillac vondst 10 van Hubrecht Duijker

Château de Rouillac vondst 10 van Hubrecht Duijker

Vondst 10

In Frankrijk werd de hoogste klasse van milieuvriendelijke landbouw bereikt door een ook in andere opzichten opmerkelijk wijngoed, Château de Rouillac. Verdelgingsmiddelen zijn daar permanent afgeschaft, rond de 24 hectare bestrijkende wijngaard werd biodiversiteit bevorderd en plaatste men bijenkorven, terwijl in de akker zelf met trekpaarden wordt gewerkt. Het domein ligt niet ver van de stad Bordeaux, binnen het district Pessac-Léognan. En won bovendien een wijntoerismeprijs.

Het huidige château werd in de 19e eeuw gebouwd door baron Haussmann, dezelfde die de stad Parijs van zijn boulevards voorzag. De eigenaar nu, sinds 2009, is Laurent Cisneros, een ex-voetballer die behalve ondernemer ook gepassioneerd is voor paarden. Op concoursen hippiques behaalde hij zeer mooie scores.

De aard van zijn rode Le Dada de Rouillac 2011, een compositie van bijna gelijke delen merlot en cabernet sauvignon, is aimabel. Milde tonen van fruit hebben gezelschap van milde roosteraroma’s, waaronder vanille, alsmede van zacht fruit, een combi van zwarte vruchten en rijpe bessen. Neem in gedachten een malse tournedos, een lamsbout of stoofvlees en je hebt er een prachtige partner voor. Die €19,95 kost bij www.noordmanwijn.nl

Meer info Hubrecht Duijker

About the Author: