Rem’s Row 2.0 – Het Laatste Nieuws Dag wijn!

Home/Nieuwsoverzicht/Rem’s Row 2.0 – Het Laatste Nieuws Dag wijn!

Rem’s Row 2.0 – Het Laatste Nieuws Dag wijn!

Rem’s Row 2.0 – Het Laatste Nieuws, Dag wijn!

Sense of place.

 

Het valt me niet mee om Zuid-Afrika, Wellington, de Bosman-farm en, bovenal, Rem’s Row te verlaten. De wijn komt gelukkig over een jaar naar me toe. Maar de plek waar de druiven hun leven begonnen, laat ik achter. Dat is zo mooi aan (kwaliteits)wijn: die komt van een specifieke plek. Goede wijn is herleidbaar. Tijdens een laatste wandeling door de wijngaarden neem ik een potje zanderige Haaslandgrond mee, een betekenisvolle pars pro toto, en tegelijkertijd een klungelige, tot mislukken gedoemde poging om een sense of place vast te houden.Doorgaans is de kleinst vindbare geografische afbakening voor wijn een wijngaard, die een single vineyard wijn kan opleveren. Jullie, als Rem’s Row-vrienden, hebben geïnvesteerd in iets bijzonders: wijn van een stukje wijngaard. 

Ik zou zeggen: zoek dat stukje eens op. Mocht je plannen hebben om naar Zuid-Afrika te reizen, ga dan zeker langs bij de Bosmans. In de proefruimte op de farm staan de Bosman-wijnen open, er hangt een Hollandse meester – in borduursel – aan de muur én je kunt er mijn vaten zien liggen, net achter de glazen deur naar de kelder. 

Laat het codewoord ‘Rem’s Row’ vallen en je mag vast even in de productiekelder gluren, hallo zeggen tegen wijnmaaksters Corlea of Natasha, en het wandelingetje heuvelopwaarts maken naar het Haasland-veld. Rem’s Row is makkelijk te vinden: viticulturist Johan heeft me beloofd het gele label voorlopig te laten hangen.

Dag wijn!

hartelijke groet van Remke

voor meer foto’s en berichten, kijk ook op: www.facebook.com/remsrow  twitter: @remkedelange

Neem eens een kijkje bij de Bosman wijnen.

About the Author: