Josmeyer

Josmeyer

CHANTE PINOT
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
GEWURZTRAMINER | MUSCAT | PINOT BLANC | PINOT AUXERROIS |
Deze droge mousserende wijn is jeugdig en vrolijk. De aromatische neus, geïnspireerd op witte bloemen en boomgaard vruchten, vindt een weerklank in de mond met een vleugje kruiden en veel frisheid.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer zes uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De bezinking is natuurlijk. De gisting begint spontaan met de gisten in een roestvrijstalen tank. De gistende most wordt vroeg gebotteld met 20 g restsuiker dat in de flessen verder gist. Het degorgeren wordt twee tot drie weken na het bottelen uitgevoerd om de grootste afzetting van gist te verwijderen. Aan deze wijn wordt geen zwavel toegevoegd.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
11.5 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
< 2 g

CHANTE PINOT
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
GEWURZTRAMINER | MUSCAT | PINOT BLANC | PINOT AUXERROIS |
Deze droge mousserende wijn is jeugdig en vrolijk. De aromatische neus, geïnspireerd op witte bloemen en boomgaard vruchten, vindt een weerklank in de mond met een vleugje kruiden en veel frisheid.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer zes uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De bezinking is natuurlijk. De gisting begint spontaan met de gisten in een roestvrijstalen tank. De gistende most wordt vroeg gebotteld met 20 g restsuiker dat in de flessen verder gist. Het degorgeren wordt twee tot drie weken na het bottelen uitgevoerd om de grootste afzetting van gist te verwijderen. Aan deze wijn wordt geen zwavel toegevoegd.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
11.5 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
< 2 g
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.