Jean Diot
Jean Diot
ESPRIT LIBRE EXTRA BRUT
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
CHARDONNAY | PINOT MEUNIER | PINOT NOIR |
Jean Diot Champagne Esprit Libre Extra Brut heeft een strak en elegant smaakprofiel met frisse aroma’s van groene appel, citroen en subtiele bloemige noten. De wijn biedt een levendige zuurgraad en een delicate mousse, met hints van brioche en lichte mineraliteit. De extra brut stijl heeft een laag suikergehalte, wat bijdraagt aan de droge, verfijnde afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte, verfijnde gerechten.
VINIFICATIE
De Esprit Libre Extra Brut ondergaat traditionele vinificatie met een focus op puurheid en finesse. Na een zorgvuldige persing fermenteren de druiven in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten gedurende minimaal 36 maanden.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
8.5
RESIDUAL SUGAR (g/l)
5.0
pH
3.5
ESPRIT LIBRE EXTRA BRUT
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
CHARDONNAY | PINOT MEUNIER | PINOT NOIR |
Jean Diot Champagne Esprit Libre Extra Brut heeft een strak en elegant smaakprofiel met frisse aroma’s van groene appel, citroen en subtiele bloemige noten. De wijn biedt een levendige zuurgraad en een delicate mousse, met hints van brioche en lichte mineraliteit. De extra brut stijl heeft een laag suikergehalte, wat bijdraagt aan de droge, verfijnde afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte, verfijnde gerechten.
VINIFICATIE
De Esprit Libre Extra Brut ondergaat traditionele vinificatie met een focus op puurheid en finesse. Na een zorgvuldige persing fermenteren de druiven in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten gedurende minimaal 36 maanden.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
5.0
TOTAL ACIDITY (G/L)
8.5
pH
3.5
HET WIJNHUIS
Jean Diot
In 1998 nam Jean-Philippe, de zoon van Jean Diot, het roer over en bracht het domein naar nieuwe hoogten. Hij breidde het assortiment uit met Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, en voerde vernieuwingen door op het domein. De wijngaarden, ongeveer zeven hectare rondom het huis en vijf hectare verspreid over de zuidelijke heuvels van Épernay en Vallée de la Marne, werden gereorganiseerd. Bovendien bouwde Jean-Philippe een ontvangstruimte en installeerde hij een nieuwe vinificatie ruimte voor het pressoir en de cuverie.