Jean Diot

Een familiedomein in Vinay nabij Épernay, met een rijke geschiedenis en innovaties door Jean-Philippe Diot. Ontdek de Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs.

Jean Diot

Artéise & Co brut 2004
D

ESPRIT LIBRE EXTRA BRUT

JEAN DIOT

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

CHARDONNAY | PINOT MEUNIER | PINOT NOIR |

Jean Diot Champagne Esprit Libre Extra Brut heeft een strak en elegant smaakprofiel met frisse aroma’s van groene appel, citroen en subtiele bloemige noten. De wijn biedt een levendige zuurgraad en een delicate mousse, met hints van brioche en lichte mineraliteit. De extra brut stijl heeft een laag suikergehalte, wat bijdraagt aan de droge, verfijnde afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte, verfijnde gerechten.

^

VINIFICATIE

De Esprit Libre Extra Brut ondergaat traditionele vinificatie met een focus op puurheid en finesse. Na een zorgvuldige persing fermenteren de druiven in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten gedurende minimaal 36 maanden.

FRANKRIJK

VINAY

^

ALCOHOLPERCENTAGE

12 %

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

8.5

^

RESIDUAL SUGAR (g/l)

5.0

^

pH

3.5

Artéise & Co brut 2004
D

ESPRIT LIBRE EXTRA BRUT

JEAN DIOT

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

CHARDONNAY | PINOT MEUNIER | PINOT NOIR |

Jean Diot Champagne Esprit Libre Extra Brut heeft een strak en elegant smaakprofiel met frisse aroma’s van groene appel, citroen en subtiele bloemige noten. De wijn biedt een levendige zuurgraad en een delicate mousse, met hints van brioche en lichte mineraliteit. De extra brut stijl heeft een laag suikergehalte, wat bijdraagt aan de droge, verfijnde afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte, verfijnde gerechten.

^

VINIFICATIE

De Esprit Libre Extra Brut ondergaat traditionele vinificatie met een focus op puurheid en finesse. Na een zorgvuldige persing fermenteren de druiven in roestvrijstalen tanks om de frisse fruittonen te behouden. De champagne ondergaat een tweede gisting op fles en rijpt op de fijne gisten gedurende minimaal 36 maanden.

FRANKRIJK

VINAY

^

ALCOHOLPERCENTAGE

12 %

^

RESIDUAL SUGAR (g/l)

5.0

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

8.5

^

pH

3.5

HET WIJNHUIS

Jean Diot

Gevestigd in Vinay nabij Épernay, bezit al eeuwenlang wijngaarden in de Champagne. Tot enkele decennia geleden werden de druiven verkocht aan grote Champagnehuizen, maar begin jaren ’60 besloot Jean Diot om een eigen label te starten: Champagne Jean Diot.

In 1998 nam Jean-Philippe, de zoon van Jean Diot, het roer over en bracht het domein naar nieuwe hoogten. Hij breidde het assortiment uit met Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, en voerde vernieuwingen door op het domein. De wijngaarden, ongeveer zeven hectare rondom het huis en vijf hectare verspreid over de zuidelijke heuvels van Épernay en Vallée de la Marne, werden gereorganiseerd. Bovendien bouwde Jean-Philippe een ontvangstruimte en installeerde hij een nieuwe vinificatie ruimte voor het pressoir en de cuverie.

Chateau de guery
Chateau de guery