Jean Diot
Jean Diot
PREMIER REGARD BRUT
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
CHARDONNAY | PINOT NOIR | PINOT MEUNIER |
Jean Diot Champagne Premier Regard heeft een fris en verfijnd smaakprofiel met aroma's van citrus, groene appel, en subtiele florale tonen. De wijn biedt een verfrissende zuurgraad, een delicate mousse, en een lange, minerale afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte gerechten.
VINIFICATIE
De druiven, voornamelijk Chardonnay, Pinot Noir, en Pinot Meunier, worden zorgvuldig geselecteerd en geperst. Na de eerste fermentatie volgt een rijping op de fijne gisten, wat de wijn zijn complexe aroma's en zachte textuur geeft. De champagne rijpt enkele jaren in de kelders voordat hij wordt gedegorgeerd en klaargemaakt voor verkoop, wat bijdraagt aan zijn finesse en verfijnde smaakprofiel.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.5
RESIDUAL SUGAR (g/l)
8.5
pH
3.1
RATAFIA DE CHAMPAGNE
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
CHARDONNAY | PINOT NOIR | PINOT MEUNIER |
Jean Diot Champagne Premier Regard heeft een fris en verfijnd smaakprofiel met aroma's van citrus, groene appel, en subtiele florale tonen. De wijn biedt een verfrissende zuurgraad, een delicate mousse, en een lange, minerale afdronk. Perfect als aperitief of bij lichte gerechten.
VINIFICATIE
De druiven, voornamelijk Chardonnay, Pinot Noir, en Pinot Meunier, worden zorgvuldig geselecteerd en geperst. Na de eerste fermentatie volgt een rijping op de fijne gisten, wat de wijn zijn complexe aroma's en zachte textuur geeft. De champagne rijpt enkele jaren in de kelders voordat hij wordt gedegorgeerd en klaargemaakt voor verkoop, wat bijdraagt aan zijn finesse en verfijnde smaakprofiel.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
12 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
8.5
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.5
pH
3.1
HET WIJNHUIS
Jean Diot
In 1998 nam Jean-Philippe, de zoon van Jean Diot, het roer over en bracht het domein naar nieuwe hoogten. Hij breidde het assortiment uit met Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, en voerde vernieuwingen door op het domein. De wijngaarden, ongeveer zeven hectare rondom het huis en vijf hectare verspreid over de zuidelijke heuvels van Épernay en Vallée de la Marne, werden gereorganiseerd. Bovendien bouwde Jean-Philippe een ontvangstruimte en installeerde hij een nieuwe vinificatie ruimte voor het pressoir en de cuverie.