Josmeyer

Josmeyer

RIESLING - LE KOTTABE
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
RIESLING
In de neus delicaat en nauwkeurig, met geuren van citrusvruchten, grapefruit of zelfs bloedsinaasappel. De smaak wordt gedragen door een spannende en lange zuurgraad vol citrus die zich op een harmonieuze manier ontwikkelt. Een hoog zoutgehalte en een mooie mineraliteit leiden naar een fijne afdronk.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel pneumatisch geperst gevolgd door een natuurlijke bezinking. De gisting begint spontaan met lokale gisten in eeuwenoude vaten. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot het bottelen, wat meestal aan het einde van de lente plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
7.2
RESIDUAL SUGAR (G/L)
5

RIESLING - LE KOTTABE
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
RIESLING
In de neus delicaat en nauwkeurig, met geuren van citrusvruchten, grapefruit of zelfs bloedsinaasappel. De smaak wordt gedragen door een spannende en lange zuurgraad vol citrus die zich op een harmonieuze manier ontwikkelt. Een hoog zoutgehalte en een mooie mineraliteit leiden naar een fijne afdronk.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel pneumatisch geperst gevolgd door een natuurlijke bezinking. De gisting begint spontaan met lokale gisten in eeuwenoude vaten. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot het bottelen, wat meestal aan het einde van de lente plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
RESIDUAL SUGAR (G/L)
5
TOTAL ACIDITY (G/L)
7.2
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.