Flevoweg 17, 2318BZ Leiden | 071 - 52 21 405|info@noordmanwijn.nl

Mirabilis Grande Reserva 2016, Quinta Nova

Home/Nieuwsoverzicht/Mirabilis Grande Reserva 2016, Quinta Nova

Mirabilis Grande Reserva 2016, Quinta Nova

Deze beperkte beschikbare witte wijn wordt door wijncritici als Robert Parker vergeleken met grote namen en domeinen als the Domaine de la Romané Conti, Chapoutier Hermitage Guigal, Pape Clement en de bekende Champagne Krug. Mirabilis Grande Reserva White 2016 is nu een international reference, en heeft inmiddels het niveau van grote klassieke wijnen bereikt, met diepe en groot karakter en heeft een uitstekende kwaliteit. Mark Squires, de proever van Robert Parker van Portugese wijnen refereert aan het unieke en uitstekende kwaliteit van de wijn en consistentie over de jaren, en adviseert om deze wijn nu te drinken in een ruim glas, voldoende zuurstof. Of de wijn kan bewaart worden tot 2030.

Voor 70% is de wijn gemaakt van zeer oude wijnstokken, namelijk 85 jaar oud waardoor de wijn veel diepte toont. Gemaakt van de beste kwaliteit Viosinho en Gouveio. De druiven groeien op 500 meter boven zeeniveau waardoor de wijn frisheid, mineraal is en elegante lange afdronk heeft.

Van de wijn worden slechts een beperkt aantal flessen gemaakt, die gelimiteerd en exclusief beschikbaar zijn voor internationale klanten. 

Meer over deze wijn.

About the Author: